Fan Club 100pelukis

Submit Artwork

4 Feb 2015

Lowrider

Langkah 1

Mula dengan melukis garis panduan kereta 'lowrider' yang anda ingin lukis.Garis panduan yang anda akan lukis patut kelihatan macam objek berbentuk kotak seperti yang andalihat.Bila selesai,korang  boleh melukis bulatan untuk yayar dan pastikan anda melukis bentuk 'windshield'


Langkah 2
 Bila garis panduan anda siap dilukis,anda akan mula melakar perincian badan kereta.Mula dengan penutup enjin kereta dan  kemudian lukis bingkai luar untuk 'windshield'.Tambah garisan untuk pintu pemandu dan kemudian bergerak ke langkah seterusnya selepas siap melukis sisi badan atau struktur pengadang.

Langkah 3

Anda akan melakar bahagian dalam kereta dengan melukis tempat duduk,cermin pandang belakang,stering,dan selepas itu lukis tingkap kecil,antena dan keseluruhan bentuk dan gaya pengadang belakang.Lakar bentuk tayar belakang dan lukis garis depan untuk 'bumper'.

Langkah 4
Seperti yang anda lihat,kereta anda hampir siap.Selepas 'bumper' siap dilukis,korang boleh tambah bentuk lampu depan dan mula garisan jerjak.Tayar depan perlu dilukis dan kemudian bentuk roda.


Langkah 5


Anda sudah sampai ke langkah terakhir dan apa yang anda perlu buat untuk melengkapkan kereta adalah,adalah selesaikan melakar jerjak dan kemudian lukis rim tayar untuk tayar depan dan belakang.Tambah sedikit garis perincian untuk penutup enjin kereta dan kemudian pengadang belakang,Padam semua garis panduan dan bentuk yang korang lukis di langkah pertama.


Langkah 6
Kereta klasik anda akan kelihatan seperti ni bila dah siap.Warnakan.


0 comments:

Post a Comment

Labels

~Nur Zulaiha~ abg lan Afina Rahmat Aideal Fitri Ain Zulaikha Aj Abdullah Alam Alatan Permainan Aliya Amirah Marliza andy amin anime Announcement areep 88 areosloop art At Tarmizi atm Bangunan Basikal Belajar Melukis Binatang Buah budoxe lee Bunga Burung Chibi Comic with colour damia syafiqa dedicated dilla dontdodat Disney doodle Doraemon DragonBall firdaus husain Gadis Misteri Galeri Aideal grafiti Gundam Hanis Manis. Because She Said So. Hanis Manis. ini entri kedua. yes. Idani Nizam ijoi iqbal IQBAL HAKIM Ira izanil harryano Jerung JT Junkyo Hikari Kaki Conteng Kapal Angkasa kartun Kartun Berdialog Katak Kenderaan Kereta Khairie Rahman Khamsi Abdullah King Of Fighters Komik kozumi_ ro kyle phytrie LAdydyLA lahaddatu Leena Jamal longjohn masa lina microsoft powerpoint Mimi Said mimizuzuhaha misaki pureblood Mohamad Al-Fath Mohd.Aidil Motorsikal muhamad fitri akmal muhammad zaki NadzReen Naruto Naurah Alwani nazha anua Nilza Arjuna nurul amira mohamad nor Nurul Atikah Nurul Huda NURUL NAZIRA Pakaian pdrm pemandangan Perabot Peralatan Perspektif 1 Titik Lenyap Pokok portrait Quotes QZ 92 Rashidah Amin raziwafa che wan Robot Segmen SenangLukis Senjata Serangga seronoknyermelukis.blogspot.com Shafika sketching Sketsa Aideal Sketsa Kartun Aideal Special 2015 Special Drawing Gift Spiderman Spikey Fidz SpongebobSquarepants sundayz syazwan aizad Team 100pelukis Teddy Bear thebudoks Transformers Tun Tejaa typewriter Uncle Jonni wedding girl Zul Fattah Zulaiha Burhan zulkifli mohd noor

Ping