Fan Club 100pelukis

Submit Artwork

31 Jan 2014

Draw A Simple Scooter


Perisian digunakan:MS Paint
Tahap Kesukaran:Easy

1.Mula mula kita lukis rangka badan scooter(anak panah hijau=guna curve) dan (anak panah ungu=guna line).Selepas langkah ini,semua langkah lain adalah langkah yang lebih mudah....

2.Lepas tu buat tempat duduk,hanya gunakan Rounded Rectangle(anak panah biru=rounded rectangle)

3.Siapkan bahagian belakang scooter(anak panah hijau=guna curve)

3.Siapkan bahagian depan scooter(anak panah hijau=guna curve) (anak panah ungu=guna line)

4.1 Ok,seterusnya lukiskan tayar,satu tayar kecil dan satu tayar lebih besar sedikit.Tayar dilukis berasingan dari badan supaya memudahkan kerja dan untuk mendapatkan tayar yang sesuai agar scooter ni selesa ditunggang....(Guna ellipse/bujur untuk buat bulatan)

4.2 Ok,bila nak melalukan proses pengabungan,tak mahu jadi macam ni,leceh nak padam...

4.3 Cara paling mudah adalah warnakan dulu sebarang warna(fill color)dan pilih kotak yang ditunjukan anak panah....dan kemudian barulah cantumkan badan dengan tayar.

5.Seterusnya pasang lampu,takde nanti kena saman(anak panah merah=guna ellipse/bujur).Dan supaya bulatan tu bertindih guna kotak yang ditunjukkan

6.Seterusnya lukiskan side mirror dan handle.(anak panah merah=guna ellipse/bujur) dan (anak panah ungu=guna line).Garisan oren nak lukis boleh,taknak pun tak apa

7.Dah siap,warnakan ikut suka hati,lepas tu tuang minyak sampai penuh dan bolehla korang naik scooter ni buat blogwalking serata dunia haha :)


0 comments:

Post a Comment

Labels

~Nur Zulaiha~ abg lan Afina Rahmat Aideal Fitri Ain Zulaikha Aj Abdullah Alam Alatan Permainan Aliya Amirah Marliza andy amin anime Announcement areep 88 areosloop art At Tarmizi atm Bangunan Basikal Belajar Melukis Binatang Buah budoxe lee Bunga Burung Chibi Comic with colour damia syafiqa dedicated dilla dontdodat Disney doodle Doraemon DragonBall firdaus husain Gadis Misteri Galeri Aideal grafiti Gundam Hanis Manis. Because She Said So. Hanis Manis. ini entri kedua. yes. Idani Nizam ijoi iqbal IQBAL HAKIM Ira izanil harryano Jerung JT Junkyo Hikari Kaki Conteng Kapal Angkasa kartun Kartun Berdialog Katak Kenderaan Kereta Khairie Rahman Khamsi Abdullah King Of Fighters Komik kozumi_ ro kyle phytrie LAdydyLA lahaddatu Leena Jamal longjohn masa lina microsoft powerpoint Mimi Said mimizuzuhaha misaki pureblood Mohamad Al-Fath Mohd.Aidil Motorsikal muhamad fitri akmal muhammad zaki NadzReen Naruto Naurah Alwani nazha anua Nilza Arjuna nurul amira mohamad nor Nurul Atikah Nurul Huda NURUL NAZIRA Pakaian pdrm pemandangan Perabot Peralatan Perspektif 1 Titik Lenyap Pokok portrait Quotes QZ 92 Rashidah Amin raziwafa che wan Robot Segmen SenangLukis Senjata Serangga seronoknyermelukis.blogspot.com Shafika sketching Sketsa Aideal Sketsa Kartun Aideal Special 2015 Special Drawing Gift Spiderman Spikey Fidz SpongebobSquarepants sundayz syazwan aizad Team 100pelukis Teddy Bear thebudoks Transformers Tun Tejaa typewriter Uncle Jonni wedding girl Zul Fattah Zulaiha Burhan zulkifli mohd noor

Ping