Hantar Lukisan

New Friends


Perisian digunakan:ms paint

1.Mula mula lukis tiga buah bulatan macam ni....(Anak panah merah=ellipse/bujur)

2.Pastu buat satu lagi bulatan,dan supaya bulatan tu bertindih,pilih kotak yang dibulatkan biru....(Anak panah merah=ellipse/bujur)


3.Kemudian buat lagi bulatan untuk kaki dan gunakan curve/lingkaran untuk tangan....(Anak panah merah=ellipse/bujur)(Anak panah hijau= curve/lingkaran)


3.Kemudian buat bulatan untuk mata.....(Anak panah merah=ellipse/bujur) dan guna line untuk misai.....(Anak panah ungu=line/garis).Garis merah putus putus menandakan untuk dipadam(guna eraser)

4.Garis merah putus putus menandakan untuk dipadam....(guna eraser) dan .....(Anak panah hijau= curve/lingkaran)

5.Dah hampir siap(boleh bermain dengan warna....(fill with color) dan bolehla tambah jari pada kaki dan tangan serta pasangkan ekor,nak biar tangan dia bulat pun boleh...suka hati^^

6.Dah siap.......

*tandatangan tu guna brush :)

2 comments:

  1. waa... bagus tutorial ni...jelas! Great work!

    ReplyDelete